Hilversum,
30
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie Goedenavond dames en heren aflevering 1 & 2 (12-03-15)

Hilversum, 12 maart – Op 30 maart 2015 is het zo ver: de allereerste aflevering van MAX’ nieuwste dramaserie. Goedenavond dames en heren speelt zich af in de late jaren 50 en vroege jaren 60: dé periode waarin de Nederlandse televisie een opmars van jewelste beleefde.

In de serie volgen we onder anderen de zussen Eef (19) en Ietje (21). Beide dochters van het kappersechtpaar Anton en Els van Dijk wordt gevraagd om auditie te doen voor televisieomroepster. Omroepdirecteur Peter (tevens oom van de zusters) zoekt echter maar één nieuw televisietalent. Waar voor de één een glamoureuze wereld opengaat, vol aandacht en faam, breekt voor de andere zus een tijd van persoonlijke tragedies en ingrijpende veranderingen aan. Wat voor effect hebben deze grote verschillen op de band van de kappersdochters, overwint zusterliefde van de op de loer liggende jaloezie?

Aflevering 1 - maandag 30 maart om 22.05 uur op NPO 1
Zendmasten verrijzen, antennes op daken verschijnen. De televisie grijpt steeds meer om zich heen. Er zijn 250.000 televisieaansluitingen en dat moet groots gevierd worden. Voor directeur Peter is dit de perfecte aangelegenheid om in het verleden gemaakte fouten te herstellen. Hoe heugelijk zou het zijn als het eens zo beroemde zangduo Benno en Will speciaal voor dit feestelijke moment herenigd wordt? Het ooit op handen gedragen koppel werd in de jaren 50 geliefd om hun komische liedjes en mooie ballades. Kort na de eerste Nederlandse tv-uitzending, op 10 oktober 1951, brak het duo om mysterieuze redenen. Benno heeft inmiddels een nieuwe zangpartner, de jonge, ambitieuzeAnnemarie. Will leidt al jaren een teruggetrokken bestaan met haar zus op het platteland. De volhardendheid waarmee Peter van het duo weer probeert te herenigen roept vragen op in zijn omgeving.

 

Aflevering 2 - maandag 6 april om 22.00 uur op NPO 
Eef weigert om met haar zus Ietje op één kamer te slapen, nu zij gevraagd is om omroepster te worden. Ietje stelt haar zus gerust: het is allemaal één groot misverstand en zij zal naar oom Peter gaan om alles recht te zetten. Peter maakt van het overlijden van Wills zus gebruik om Will bij de begrafenis aan te spreken op de mogelijke comeback van het zangduo Benno en Will.

Benno heeft geheel andere problemen. Annemarie heeft haar zinnen gezet op een televisiecarrière en ziet zichzelf naast Benno of misschien zelfs vóór Benno schitteren, maar dat is niet de deal die Benno met Peter heeft gemaakt. Benno zal zonder dat Annemarie het weet naar Will moeten om haar te overtuigen eenmalig met hem op te treden. Will heeft sinds de begrafenis van haar zus twee gasten op de boerderij. Joep (24), de uit Amerika met hippie-idealen teruggekeerde zoon van haar zus, en zijn zwangere vriendin. Joep en zijn vriendin zijn voorlopig niet van plan weg te gaan. Sterker nog: Joep beseft dat hij een mooie erfenis tegemoetziet om zijn hippie-idealen te verwezenlijken.

MAX: Goedenavond dames en heren
Elke maandag rond 22.00 uur op NPO 1
www.goedenavonddamesenheren.nl
www.facebook.com/goedenavonddamesenheren
#GADH

Goedenavond dames en heren wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met Kemna & Zonen.