Hilversum,
01
mei
2018
|
13:16
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie De Dassler broers: Adidas versus Puma

Zaterdag 5 en 12 mei

Op zaterdag 5 en 12 mei is om 22.35 uur op NPO 2 De Dassler broers: Adidas versus Puma te zien bij MAX. Dit drama vertelt het waargebeurde verhaal van twee rivaliserende broers, Adi en Rudi Dassler, in een klein Duits dorp.

In de jaren 20 richten Adi en Rudi Dassler samen een schoenenmerk op. In eerste instantie vormen de broers een goede aanvulling op elkaar. Maar terwijl het nazisme prominenter wordt in de samenleving, blijkt het steeds moeilijker te worden om de onderlinge verschillen te overbruggen. De frictie tussen de broers ontaardt uiteindelijk in een grote concurrentiestrijd met een nalatenschap die we vandaag de dag nog kennen: Adidas versus Puma.

Aflevering 1 - zaterdag 5 mei om 22.35 uur op NPO 2
Adi Dassler sleutelt aan de perfecte sportschoen terwijl zijn broer Rudi hem commercieel bijstaat. Rudi weet de Duitse bondscoach Josef Waitzer te overtuigen van de schoenen, waardoor het succes van hun bedrijf op een hoogtepunt komt. Wanneer Waitzer door Hitler wordt benoemd als minister van sport zien Adi en Rudi nieuwe kansen voor hun bedrijf, maar dat is niet zonder risico's. De naderende wereldoorlog onthult grote onderlinge verschillen: langzamerhand ontstaat er frictie tussen de broers en hun echtgenotes.

Aflevering 2 – zaterdag 12 mei om 22.35 uur op NPO 2
Terwijl Rudi na de oorlog wordt uitgehoord door de bevrijders, runnen Adi en zijn vrouw Käthe het bedrijf en produceren ze uiteenlopende sportschoenen voor de Amerikanen. Rudi's wantrouwen jegens zijn broer komt tot uitbarsting en de gevolgen zijn groots: alle werknemers, familieleden en bewoners van Herzogenaurach zijn gedwongen om partij te kiezen voor een van de broers. Zelfs als de zoons van Adi en Rudi opklimmen in de bedrijven van hun vaders, Adidas en Puma, lijkt het er niet op dat de strijdbijl ooit nog begraven wordt.

De Dassler broers: Adidas versus Puma
Zaterdag 5 en 12 mei
Om 22.35 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire