Hilversum,
31
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie 7 en 8 Heer & Meester (31-01-2014)

Aflevering 7 De Debutante -zaterdag 22 februari 2014 om 21:30 uur
 

Voor de vijftigste keer wordt het feestelijke jaarlijkse Debutantenbal gehouden. Op dit welgestelde evenement worden al een aantal jaren kostbare juwelen, sieraden van de debutantes, gestolen. Suze weet dat Valentijn hier makkelijk binnenkomt dus grijpt haar kans.

Valentijn doet zich voor als schrijver van het jubileumboek om zo dichter bij de verdachten te komen. Suze verdenkt de Oostenrijkse dansleraar Axel Schuster, die met alle debutanten wereldwijd de openingsdans instudeert. Maar heeft zij het wel aan het rechte eind?

Aflevering 8 De Jacht -zaterdag 1 maart 2014 om 21:40 uur
Moordneigingen krijgt de oude Arnoud de Beaufort van de patjepeeƫr Kars Kranenburg, die zijn ooit prachtige landgoed wil opkopen met dubieuze bedoelingen. Suze kent de familie De Beaufort uit haar jeugd en vraagt Valentijn om hen indirect te helpen door Kars onder de loep te nemen. Toeval brengt Valentijn en Suze bij elkaar op het landgoed waar ze beiden mee doen aan de jaarlijkse jachtpartij.

De jachtpartij neemt een schokkende wending als een van de mededelers geraakt wordt door een verdwaald schot. Niemand lijkt mogelijk verdacht, maar niets is wat het lijkt. Suze baalt als ze het onderzoek kwijt lijkt te raken omdat ze te persoonlijk betrokken is.

 

Over Heer & Meester
De hoofdpersoon Valentijn Rixtus Bentinck (Daan Schuurmans) is een zeer welgestelde, charismatische man, wiens leven beheerst wordt door het mysterie van zijn onbekende verleden. Twee dagen na zijn geboorte is hij te vondeling gelegd bij een katholiek internaat in het zuiden van het land. In zijn wiegje lag een indrukwekkend legaat met een gedetailleerde richtlijn voor zijn opvoeding en een regeling die hem voor de rest van zijn leven tot een bemiddeld en onafhankelijk man maakt. Zijn motto luidt dan ook: 'Elke dag is Valentijnsdag!". Maar ondanks zijn avonturen en uitspattingen blijft de onduidelijkheid over zijn afkomst aan hem knagen.

 

Door Valentijns vele contacten in de hogere kringen is hij voor de ambitieuze en aantrekkelijke Officier van Justitie, Suze, een ideale weg naar informatie waar ze zelf moeilijk toegang toe heeft. Het feit dat Suze steevast alleen informatie wenst, weerhoudt Valentijn er niet van telkens dieper in de zaak te duiken dan Suze lief is. Vaak struikelt hij over een lijk of staat hij er in ieder geval niet ver vandaan. Als charmante en ongrijpbare heer weet hij zich samen met zijn steun en toeverlaat Leo, de conciƫrge van het chique Haagse hotel waar hij woont, altijd op een spannende en komische manier uit benarde situaties te redden en de misdaad op te lossen.

 

----------------------------------------------------------------------

 

Heer en Meester -aflevering 7 De Debutante 
Zaterdag 22 februari om 21.30 uur op NED 1

Heer en Meester -aflevering 8 De Jacht 
Zaterdag 22 februari om 21.40 uur op NED 1
www.omroepmax.nl