Hilversum,
14
december
2016
|
10:48
Europe/Amsterdam

Afleveringsinfo: Gouden Jaren: Indonesië

Vanaf donderdag 19 januari

Met Ben Cramer, Johnny Rep, Laurens van Rooyen, Noraly Beyer, Sandra Reemer, Carry Tefsen, Willeke van Ammelrooy en Penney de Jager

In het nieuwe MAX-programma Gouden Jaren: Indonesië reizen acht bekende landgenoten op leeftijd voor een lang verblijf naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Indonesië. Hoe leven, wonen en werken hun leeftijdsgenoten? Gouden Jaren: Indonesië is vanaf donderdag 19 januari wekelijks te zien om 21.30 uur op NPO 1.

In Gouden Jaren: Indonesië beleven, ervaren en proeven Ben Cramer, Johnny Rep, Laurens van Rooyen, Noraly Beyer, Sandra Reemer, Carry Tefsen, Willeke van Ammelrooy en Penney de Jager vanuit een traditioneel onderkomen het authentieke Indonesië. Ze willen met name te weten komen hoe hun leeftijdsgenoten leven, wonen en werken. Is het een plek waar de acht zich thuis kunnen voelen? Wat verwachten ze van hun eigen gouden jaren? Verandert dat verwachtingspatroon na de ervaringen in Yogyakarta?

Aflevering 1 – donderdag 19 januari om 21.30 uur op NPO 1
Na een vermoeiende reis komt de groep aan in Yogyakarta. Ze zijn zeer onder de indruk van de plek die zij de komende weken thuis gaan noemen. Tijdens een bezoek aan het door de Nederlanders gebouwde Fort Vredenburg raakt Sandra Reemer geëmotioneerd als ze zo direct geconfronteerd wordt met de geschiedenis van haar familie. Noraly Beyer ontmoet tot haar grote verrassing een bevriende oud-collega. De begroeting is spectaculair te noemen.

Aflevering 2 – donderdag 26 januari om 21.30 uur op NPO 1
De groep gaat op bezoek bij een verzorgingshuis in het centrum van Yogyakarta. De woonsituatie van hun leeftijdsgenoten roept gemengde gevoelens op. Met name Ben Cramer is geraakt. Om ’s avonds even stoom af te blazen gaat hij met Johnny Rep op zoek naar een cafeetje, maar dat valt niet mee…

Aflevering 3 – donderdag 2 februari om 21.30 uur op NPO 1
De acht bekende landgenoten zijn halverwege het avontuur in Yogyakarta. Om het personeel en de buren te bedanken willen ze een feestje geven. De organisatie heeft nogal wat voeten in aarde. Wie doet wat en hoe? Soepeler verlopen de masterclasses die Laurens van Rooyen en Penney de Jager geven op de plaatselijke Hogeschool voor de Kunsten.

Aflevering 4 – donderdag 9 februari om 21.30 uur op NPO 1
Deze week ervaart de groep de grote contrasten van het leven op Java. De ene dag helpen ze mee op het land, waarbij ze met blote voeten in de modder met kromme rug rijstplantjes staan te planten. Terwijl ze zich de volgende dag optutten en hun mooiste kleding aantrekken om op visite te gaan bij één van de rijkste mensen van Java.

Aflevering 5 – donderdag 16 februari om 21.30 uur op NPO 1
De acht landgenoten belanden op een bijzonder dorpsfeest waar een zeer kleurrijk gekleed gezelschap zich in trance danst. Er ontstaat een discussie; is dit platte kermis of verfijnde cultuur? Een bezoek van Sandra Reemer en Ben Cramer aan een lokaal welness centre zorgt voor hilariteit en Willeke van Ammelrooy is erg onder de indruk van de sjamaan bij wie zij te rade gaat.

Aflevering 6 – donderdag 23 februari om 21.30 uur op NPO 1
Het avontuur in Yogyakarta komt ten einde. Wie van de acht landgenoten zou wel enkele van zijn of haar gouden jaren door willen brengen op deze plek? Laurens van Rooyen is in ieder geval erg onder de indruk van het huis wat dan mogelijk gehuurd kan worden. Tot slot blikt de groep tijdens een bezoek aan een idyllisch strand terug én vooruit.

Gouden Jaren: Indonesië (zes afleveringen)
Vanaf donderdag 19 januari
Om 21.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/goudenjarenMAX | #goudenjarenMAX | @GoudenJaren