Hilversum,
04
augustus
2022
|
18:30
Europe/Amsterdam

Afleveringen Wereldse Hotels

Seizoen 3

Wereldse Hotels neemt je mee achter de schermen bij een aantal van de spectaculairste hotels. Presentatoren Giles Coren en Monica Galetti bezoeken locaties die een toonbeeld zijn van ultieme luxe en gastvrijheid. Ze stropen hun mouwen op en leren hoe hard het werken is in deze prachtige hotels.

Aflevering 1 - woensdag 24 augustus om 15.10 uur bij MAX op NPO 2
Monica en Giles reizen af naar de Chinese stad Macau, de gokhoofdstad van de wereld, waar elk jaar miljoenen Chinese bezoekers vertier zoeken. Ze voegen zich bij het 6000 man sterke personeel van het allernieuwste superhotel, het MGM Cotai. En Monica krijgt speciale toegang tot The Mansion, de geheime VIP-wereld van enorme suites. Een verblijf daar is zelfs niet met geld te koop. Giles vliegt door de lucht in een van de technisch meest geavanceerde theaters ter wereld, en helpt bij het maken van de bloemarrangementen voor het Chinese Nieuw Jaar.

Aflevering 2 - donderdag 25 augustus om 15.10 uur bij MAX op NPO 2
Monica en Giles bezoeken de Schotse Hooglanden om bij The Torridon te werken, het noordelijkste vijfsterrenhotel van Groot-Brittannië. De luxe accommodaties zijn zelfvoorzienend en daarom moet Monica zeewier plukken voor de keuken en helpen bij het hoeden van Highlandrunderen. Intussen leert Giles om toiletbrillen te vervangen en hij gaat met het personeel mee op hun vrije middag: lekker zwemmen in het prachtige, maar stervenskoude loch.

Aflevering 3 - vrijdag 26 augustus om 15.05 uur bij MAX op NPO 2
Monica en Giles bezoeken Schloss Elmau, een hotel diep in de besneeuwde Beierse Alpen dat een cultureel schuiloord en een weldaad voor de geest, het lichaam en de ziel van de gasten wil zijn. Monica doet mee aan de dagelijkse meditatiesessie voor het restaurantpersoneel. En Giles declameert poëzie en reist naar een berghut om - gehuld in een lederhose - het diner te serveren. Samen met de hotelgasten genieten ze van een muziekavond met wereldberoemde musici die gratis spelen.

Aflevering 4 - maandag 29 augustus om 15.05 uur bij MAX op NPO 2
Monica en Giles bezoeken Jade Mountain, een geheel met de hand gebouwd hotel op St Lucia. Hier hebben de kamers geen buitenmuren, dus er is vrij zicht op de oceaan. Bovendien zijn ze stuk voor stuk uitgerust met een eigen infinity pool. Giles merkt dat roomservice hier lastiger is dan het lijkt, en Monica gaat duiken naar koraalduivels, die ze beiden serveren aan gasten die speciaal gekomen zijn om hun bruiloft op het strand te vieren.

Aflevering 5 - dinsdag 30 augustus om 15.05 uur bij MAX op NPO 2
Monica en Giles bezoeken de Yorkshire Dales om te werken op het Swinton Estate, het landgoed van Lord en Lady Masham dat nog van hun voorouders is geweest. Het grote landgoed en het adellijke huis vol landelijke charme zijn nu toegankelijk voor gasten. We zien hoe lastig het kan zijn om in deze moderne wereld geld te verdienen met historie.

Aflevering 6 - woensdag 31 augustus om 15.00 uur bij MAX op NPO 2
Monica en Giles blijven in de stad waar ze wonen en gaan werken bij The Shangri-La Hotel, het hoogste hotel van Groot-Brittannië. Ze verwachten een standaard zakenhotel aan te treffen, maar tot hun verrassing blijkt dat het hotel er alles aan doet om van de persoonlijke momenten van de gasten iets bijzonders te maken. Van bad-butlers tot huwelijksaanzoeken, dit luxehotel is dé plek voor een feest in de wolken.