Hilversum,
07
november
2022
|
06:05
Europe/Amsterdam

Afleveringen Welkom in hotel The Savoy

Maandag 19 december

Na de sluiting door de coronapandemie opent The Savoy weer voor gasten. Het hotel wil aan de top blijven van de luxe hotelmarkt. Een restaurant in samenwerking met Gordon Ramsay, een Gucci-suite en de vernieuwde American Bar moeten de jetset overhalen om voor het legendarische hotel te kiezen.

Aflevering 1 - maandag 19 december om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Na de gedwongen sluiting door de coronapandemie, opent The Savoy haar deuren weer voor de gasten. Maar door de miljoenen ponden aan verloren inkomsten, staat het hotel voor een grote uitdaging en moet het hard werken om aan de top te blijven van de luxe hotelmarkt. De renovatie van de Royal Suite en een nieuw Gordon Ramsay-restaurant moeten hierbij helpen. Portier Tony reageert emotioneel op de hereniging met vaste gasten, terwijl restaurantmanager Thierry markante Londenaren verwelkomt in The Savoy Grill. Guest Experience Manager Sean doet er ondertussen alles aan om een succes te maken van een huwelijksfeest in de Gucci-suite. 

Aflevering 2 - dinsdag 20 december om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
The Savoy krijgt bericht dat een mysterieuze hotelinspecteur het hotel in de komende dagen bezoekt. Het personeel doet zijn uiterste best om de inspecteur niet teleur te stellen en om de topstatus van het hotel te behouden. Guest Experience Manager Sean stelt zijn team alvast op de proef en is geschokt als hij ontdekt dat de receptie onbemand is achtergelaten. Butler Michael zorgt er ondertussen voor dat het zijn VIP-gasten aan niets ontbreekt. Dan krijgt directeur Franck het verlossende telefoontje; zal het 132 jaar oude hotel haar 5-sterrenstatus behouden?

Aflevering 3 - woensdag 21 december om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Nu de reisbeperkingen zijn opgeheven, bereidt het Savoy Hotel zich voor op een toestroom van internationale gasten. The Westins zijn een van de eerste Amerikaanse gasten die worden ontvangen in het hotel en zij zijn uitgelaten over hun eerste bezoek aan Europa na de pandemie. Ondertussen brengt het landelijke tekort aan horecapersoneel het hoge serviceniveau in gevaar en is het Savoy-team druk met de opening van The American Bar. Na de renovatie heeft deze oudste cocktailbar in Londen een nieuw menu en een vernieuwde look.

Aflevering 4 - donderdag 22 december om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
The Savoy zit vol met gasten die blij zijn dat ze na alle lockdowns eindelijk een bruiloft of verjaardag kunnen vieren. Sean is ondertussen druk met de begeleiding van zijn nieuwe leden van het butlerteam. Voor Thierry in de Savoy Grill lijkt het alsof elke tafel iets te vieren heeft, zelfs een echtscheiding is aanleiding voor een etentje. In de Thames Foyer haal Enzo alles uit de kast om de perfecte high tea te organiseren. Event Manager Jamie moet alles rondom de uitgestelde bruiloften in goede banen laten lopen. Wordt het rozengeur en maneschijn of krijgt hij te maken met een “bridezilla”.

Aflevering 5 - vrijdag 23 december om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Kerst begint in The Savoy al in november en het personeel werkt de hele nacht door om van het hotel een feestelijk wonderland te maken. Kerst is de belangrijkste en meest lucratieve periode voor het hotel en het Savoy-team is druk met alle voorbereidingen. Guest Experience Manager Sean gaat voor het eerst in tien jaar met kerstvakantie en hij bereidt zijn nieuwe butlerteam voor op de grote dag. In de kelder van Het Savoy is Ella van het inkoopteam druk met het regelen van al het eten en de wijn voor de feestelijke dagen. In de Savoy Grill werken restaurantmanager Thierry en chef-kok Michael keihard aan een onvergetelijk kerstdiner voor de gasten.

Welkom in hotel The Savoy (serie 2)
Vanaf maandag 19 december (5 afleveringen)
Om 17.10 uur bij MAX op NPO 2

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_