Hilversum,
23
december
2022
|
10:55
Europe/Amsterdam

Afleveringen van 1 Euro per gesprek

In 1 Euro per gesprek bezoekt Bert Kuizenga verschillende dorpen en steden met zijn tafel en twee stoeltjes. Hij gaat met voorbijgangers het gesprek aan over onderwerpen die hen op het hart liggen. Van liefde en religie tot kinderen en rouw; geen onderwerp blijft gespaard. Het tv-programma 1 Euro per gesprek is te zien vanaf 2 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.

Aflevering 1 – maandag 2 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Deze aflevering begint Bert in het zuiden, in Maastricht om precies te zijn. Bert spreekt met Kennedy over het belang van familie. In Laren treft hij Marianne, waar zich een gesprek over het geloof ontvouwt. In Zwolle is het twee keer raak: Stacey vertelt openhartig over de transitie van man naar vrouw en Lesley vertelt dat we meer liefde nodig hebben in de wereld. Hij deelt dan ook gratis knuffels uit op het plein. Zit er ook één voor knuffel voor Bert bij?

Aflevering 2 – dinsdag 3 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Bert treft een oude bekende in Zwolle. Sander deed 25 jaar geleden mee aan het tv-programma van de TROS: Blind Date, destijds gepresenteerd door Kuizenga. Hoe vergaat het Sander nu in de liefde? Samira doet in Eindhoven een boekje open over menselijk kuddegedrag en Demi vertelt in Maastricht hoe ze haar eetstoornis overwon. In Amsterdam Zuid-Oost vertelt Dylan dat opgeplakte labels je toekomst niet hoeven te bepalen.

Aflevering 3 – woensdag 4 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
In Eindhoven ontmoet Bert Dewi die zwanger is van haar tweede kind. Maar hoe bewaak je de balans tussen werk en gezin? Ras-Amsterdammer Joop is al 92 jaar, maar nog topfit. Zijn geheim om zo vitaal oud te worden, deelt hij met Bert. Sandy vertelt in Laren hoe ze omgaat met verdriet nadat eerst haar man en niet veel later haar vader overleed. In Maastricht komt Eline langs in een wel heel opvallende outfit.

Aflevering 4 – donderdag 5 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Eindhovenaars Ben en Stef zijn al 57 jaar vrienden. Wat is hun sleutel tot succes voor die langdurige vriendschap? Globetrotter Heike woonde in heel veel landen en is duidelijk over Nederland: hier is werk aan de winkel! Yaling kwam voor de liefde uit China naar Nederland. De beperkte vrijheid in haar geboorteland stemt haar verdrietig. In Zwolle schuift de zanger van ‘De Pizzahut’ spontaan aan, maar of er ook iets te eten op tafel komt?

Aflevering 5 – vrijdag 6 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Zanger Patrick laat zich graag inspireren door de Amsterdamse Bijlmer. “Hier houden mensen wel van een feestje!” In Maastricht vertelt Natascha waarom ze dertig jaar eerder Rusland verliet en naar Nederland kwam. Twintiger Jamal heeft grote interesse in de maatschappij en deelt zijn politieke standpunten graag met Bert. In Laren vertelt Irmy hoe ze als slechtziende de toegankelijkheid in Nederland zou willen verbeteren.

Aflevering 6 – maandag 9 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Bert ontmoet Richard. Nadat een hartprobleem hem bijna fataal werd, staat Richard compleet anders in het leven. Marielot ziet raakvlakken tussen de Bijlmer en wonen in het buitenland. Bob vertelt wat hij mist aan zijn geboorteland: Amerika. En in Almelo heeft Danique net bij Sharon gesolliciteerd, ze willen best samen aan tafel bij Bert.

Aflevering 7 – dinsdag 10 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Brenda is docent Aardrijkskunde op een middelbare school. In Laren deelt ze haar visie op het onderwijs met Bert. In Eindhoven schuift Carlos aan. Na vijf herseninfarcten is hij niet meer de oude, maar hij is ook dankbaar. Anthony uit Amsterdam Zuid-Oost is timmerman en heeft mooie ideeën voor zijn bedrijf. Lidy vond na een stukgelopen huwelijk op latere leeftijd opnieuw de liefde.

Aflevering 8 – woensdag 11 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Lonneke runt al 58 jaar een pedicurezaak in ‘t Gooi. Daar beleeft ze nog steeds veel plezier aan. Minder leuk is het verhaal van Jonathan, die als queer in Maastricht een hoop ellende over zich heen krijgt. Ook heftig is het verhaal van Bert in Zwolle. Zijn zoon werd neergestoken. Dat bleek een pijnlijke vergissing... In Laren probeert Henny haar band met God te beschrijven.

Aflevering 9 – donderdag 12 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
John vraagt zich af waarom hij nog altijd als Surinaamse-Nederlander bestempeld wordt. In Eindhoven doet Roxana een boekje open over haar moeilijke jeugd. Politie-agent Ben uit Almelo signaleert dat het respect voor het corps vrijwel verdwenen is. En in Laren schuift Alexandra, samen met hondje Guus aan.

Aflevering 10 – vrijdag 13 januari om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Loes vindt trouwen behoorlijk burgerlijk. Maar toch deed ze het! Ze legt uit waarom. In Eindhoven treft Bert Wil, die met kanker gediagnostiseerd is. Gek genoeg, brengt dat volgens Wil ook voordelen met zich mee. In Zwolle vertelt Magda over haar minimalistische levensstijl. En Anita denkt als kleuterleerkracht dat het niet goed is als kinderen vijf dagen per week naar de opvang gaan.

1 Euro per Gesprek (10 afleveringen)
Vanaf maandag 2 januari
Elke werkdag, om 16.30 uur bij MAX op NPO 1.
Presentatie: Bert Kuizenga

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_Twitter.com/OmroepMAX