Hilversum,
04
augustus
2023
|
10:25
Europe/Amsterdam

Afleveringen Kasteelvrouwe Emmy

In het vorige seizoen van Kasteelvrouwe Emmy kocht de verpleegkundige uit Utrecht een verwaarloosd 16eeuws kasteel in Frankrijk. Dat haar romantische ideaalbeeld haar zakelijke blik wat vertroebelde, bleek al snel na de aankoop van het kasteel. Het opknappen daarvan bleek een grotere klus dan gedacht. Haar man Rutger zag de aankoop niet zitten en ging terug naar Nederland. Emmy stroopte de mouwen op, ging klussen en begon een chambre d’hôtes. Met wat spaargeld, giften en een lening werd vorig jaar de restauratie van het dak afgerond.

Aflevering 1 – Na regen komt zonneschijn - zondag 13 augustus, 21.20 uur uur bij MAX op NPO 1
Net toen het nieuwe dak klaar was en Emmy eindelijk gasten in het kasteel kon ontvangen, sloeg het noodlot toe. Haar zoon Wisse kreeg een ernstig motorongeluk. Lange tijd week Emmy niet van zijn zijde in het ziekenhuis. Nu het beter gaat met Wisse, is er weer ruimte om het kasteel verder onder handen te nemen. En daarbij is er weer hulp van vrijwilligers én van Rutger.

Na anderhalf jaar worden de steigers weggehaald bij het kasteel, want het dak is gerepareerd. Maar er is nog genoeg te doen en Emmy klust gestaag door, met hulp van vrijwilligers. Ook gaat ze op truffeljacht met honden. Emmy zit boordevol nieuwe plannen en ideeën, ze wil evenementen organiseren in haar kasteel. Haar grote droom: een 18eeuws gekostumeerd bal in de stijl van Napoleon en Joséphine. Samen met Rutger gaat ze op zoek naar een bijpassend kostuum. 

Aflevering 2 – Netwerken is een kunst - zondag 20 augustus, 22.00 uur bij MAX op NPO 1
Er zijn genoeg klussen die gedaan moeten worden op Emmy’s chateau. Emmy is niet alleen op haar landgoed, ze heeft een paar kennissen gestrikt die haar komen helpen in de tuin. En na vijf maanden arriveert Rutger voor het eerst weer in Frankrijk. Samen met Rutger en de vrijwilligers bezoekt Emmy een oude watermolen, waar notenolie wordt gemaakt. En Emmy verwacht gezinsuitbreiding, want hond Jula is zwanger!

Er worden voorbereidingen getroffen voor het eerste evenement: een expositie in de grote schuur bij het chateau. Emmy wil het goed voorbereiden en wint daarom advies in bij andere kasteeleigenaren  die ook evenementen organiseren. Met Rutger gaat ze mee naar Nederland, ze kennen een paar kunstenaars met een galerie die graag willen exposeren op het chateau. Een paar maanden later is het zover: het landgoed moet er netjes uitzien want de expositie wordt geopend. Tussen de bedrijven door is Emmy is bezig het met realiseren van een vierde gastenkamer.

Aflevering 3 – Droom wordt werkelijkheid - zondag 27 augustus, 21.50 uur bij MAX op NPO 1
Emmy maakt zich zorgen over de zwangerschap van hond Jula en gaat naar de dierenarts. Daar krijgt ze onverwacht nieuws. Ondertussen staan er nieuwe gasten op de stoep en moet de schuur omgetoverd worden tot balzaal. Want Emmy gaat eindelijk haar droom-evenement beleven; een gekostumeerd bal in de stijl van Napoleon en Joséphine, die ze zo bewondert. Maar voordat het zo ver is moet er een jurk afgemaakt worden, dat doet Emmy zelf na een paar naailessen. Ook worden er op de brocantemarkt allerlei snuisterijen aangeschaft die het feest in de juiste sfeer brengen. En samen met Rutger wordt er wijn geproefd op een adembenemende plek in de Dordogne. Want de kasteelvrouwe wil alleen de beste druivensap voor haar gasten op het bal.

Ruther hijst zich in het grootste Napoleon-pak dat hij kan vinden en maakt samen met Emmy een grande entree. En dankzij deskundige dansdames uit Nederland, leren Emmy, Rutger en de gasten hoe ze zich over de ongeplaveide betonvloer moeten voortbewegen.