Hilversum,
22
juni
2023
|
10:02
Europe/Amsterdam

Afleveringen Heel Vlaanderen Bakt Kids

Onder leiding van presentator Jeroom Snelders en toeziend oog van juryleden Regula Ysewijn en Dominique Persoone bakken de kandidaten elkaar het vuur na aan de schenen. Wie wordt de winnaar van Heel Vlaanderen Bakt Kids?

Aflevering 1 - Home Sweet Home - zaterdag 1 juli om 18.15 uur bij MAX op NPO Zapp.
Acht frisse jonge bakkers zetten hun eerste stapjes in de tent voor een nieuw seizoen van Heel Vlaanderen Bakt Kids. Zes weken lang strijden ze tegen elkaar: wie wordt de winnaar van Heel Vlaanderen Bakt Kids? Presenator Jeroom is opnieuw aanwezig als grootste supporter van de kleine bakkers, met nieuwe lastige vragen om de bakkers van hun werk te houden, frisse moppen en nog steeds zonder bakskills. De kandidaten bakken voor het bekende jury-duo: Regula Ysewijn en Dominique Persoone. Zij zijn razend benieuwd wat de bakkers bekokstoven en uit hun oven zullen toveren.

Aflevering 2 - Hemel en Hel - zaterdag 8 juli om 18.15 uur bij MAX op NPO Zapp.
Het thema van de week is ‘hemel en hel’. De kandidaten gaan voor de technische proef aan de slag met soezendeeg. Als spektakelstuk maken de bakkers een hemeltaart of een heltaart. De keuze is aan hen. Een helse beslissing voor de jury om aan het einde van de bakdag twee bakkers te kiezen waarvoor het hemelse bakavontuur hier al stopt. 

Aflevering 3 - Love is in the Air - zaterdag 15 juli om 18.15 uur bij MAX op NPO Zapp.
De liefde wordt gevierd met het passende thema: ‘Love is in the Air’. Voor de technische opdracht  vraagt Jeroom om roze brilkoekjes te bakken. Hiervoor moeten de bakkers suikerharten breken.Wie liefde zegt, zegt chocolade. De bakkers maken een chocoladespektakel voor iemand die ze heel graag zien, mét een verrassing aan de binnenkant. Maar de hitte maakt het voor de bakkers extra moeilijk. De jury proeft de liefde die de bakkers in hun chocoladespektakels hebben gestoken, maar welke bakker blijft er achter met liefdesverdriet?

Aflevering 4 - De Jeugd van Tegenwoordig - zaterdag  22 juli om 18.15 uur bij MAX op NPO Zapp.
Watskeburt? Het thema deze week is ‘De Jeugd van Tegenwoordig’. De juniors  praten Jeroom en de jury bij over fashion trends. Verder is social medialegende Bockie de Repper te gast. Voor de technische opdracht bakken ze een Bockiecake. Voor het spektakelstuk leggen ze Bockie in de watten met een illusietaart van zijn favoriete eten. Het mag er niet uitzien als cake en je moet het gevoel hebben dat het levensecht is. Wie gaat er door naar de halve finale en welke kleine bakker moet jammer genoeg de tent verlaten?

Aflevering 5 - Dierenweek - zaterdag 29 juli om 18.15 uur bij MAX op NPO Zapp.
In deze halve finale strijden vier jonge bakkers voor een plekje in de finale. Het wordt een beestige strijd, want het is dierenweek! Voor de technische opdracht komt er een speciaal verzoek van jurylid Dominique Persoone. Hij vraagt de bakkers een honingtaart te maken. Voor de spektakelproef worden dierenmacarons gebakken. De lastige macaron zorgt voor een spannende strijd! Welke drie bakkers mogen er mee naar de finale?

Aflevering 6 - De Finale - zaterdag 5 augustus om 18.15 uur bij MAX op NPO Zapp.
De finale! De technische opdracht luidt: maak een beer uit witte chocolade met zes pralines in zijn buikje. Lukt het de finalisten om jurylid en topchocolatier Dominique Persoone te imponeren? Als spektakelstuk bakken de bakkertjes een ‘Overwinningscake’. Ze moeten in hun taart laten zien wat ze in de afgelopen weken hebben geleerd in de tent.  Drie finalisten leveren hun laatste bakstrijd: wie wordt de winnaar van Heel Vlaanderen Bakt Kids?