Hilversum,
11
januari
2024
|
14:30
Europe/Amsterdam

Afleveringen Heel Holland Bakt

Vanaf zondag 28 januari om 20.25 uur op NPO 1 kan heel Nederland weer genieten van dé bakwedstrijd van Nederland. Het is het elfde seizoen van Heel Holland Bakt. Het recept is onveranderd; tien kandidaten proberen juryleden Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven én de kijker te imponeren met hun indrukwekkende bakcreaties. Presentator André van Duin is natuurlijk ook van de partij, hij leidt alles in goede banen. 

Aflevering 1 - Beslag - zondag 28 januari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan tien nieuwe bakkers aan de (be)slag. Niet geheel toevallig is ‘beslag’ ook het thema van deze week. Een gevulde cake is de eerste opdracht voor de kandidaten, tijdens de technische opdracht worden Bossche bollen gemaakt en deze aflevering wordt afgesloten met een waar financierspektakel. 

Aflevering 2 - Schuim - zondag 4 februari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
De schorten gaan voor bij de kandidaten en de ovens in de tent worden voorverwarmd. Het thema van deze week is: schuim. De eerste opdracht van Janny en Robèrt is een variatie op de traditionele lemon meringue. Voor de technische opdracht moeten bokkenpootjes bereid worden, daarvoor krijgen de bakkers een uur de tijd. Het spektakelstuk, een macaronspektakel, maakt de aflevering compleet.

Aflevering 3 - Carnaval - zondag 11 februari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Alaaf! Het thema van deze week is carnaval. De amateurbakkers starten dan ook met het bakken van eigen worstenbroodjes. Daarna volgt een echt carnavalsgebakje: nonnenvotten, een zoete lekkernij die je knoopt en door kaneelsuiker haalt. In de polonaise gaan André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven naar de derde opdracht, de bakkers volgen met een polonaisespektakel. Wie wordt deze week meesterbakker?  

 

Aflevering 4 - Amerika - zondag 18 februari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Het thema van deze week is Amerika. Big, bigger, biggest! De bakkers beginnen met de signatuuropdracht: een eigen variatie op de traditionele cheesecake. De technische opdracht is een broodje met een gat in het midden, ook wel een bagel genoemd. Immens populair in Amerika is de cartooncake. Dat is dan ook het spektakelstuk van deze week. 

 

Aflevering 5 - Klassiek - zondag 25 februari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
De zes overgebleven bakkers starten met de signatuuropdracht: een traditionele vlaai. Een echte Limburgse klassieker. Voor de technische opdracht maken de bakkers een nostalgisch en van oudsher banketbakkersproduct: bakjes huzarensalade. En er wordt spectaculair geëindigd met een Hollandse koekjeskroonluchter. Dat is wel even andere koek!

 

Aflevering 6 – Oost West, Thuis Best - zondag 3 maart om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Het thema deze week is ‘Oost west, thuis best’. De bakkers beginnen met een fruitmand van botercrème. Hopelijk schieten de kandidaten niet uit hun slof tijdens de technische opdracht; er moeten karamelslofjes gemaakt worden. Geheel in het thema van deze week wordt de aflevering afgesloten met een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk.

Aflevering 7 - Halve finale - zondag 10 maart om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Smaken ‘twee klassieke gebakjes in één’ ook dubbel zo lekker? De bakkers starten met dit bakexperiment in de halve finale. De technische opdracht is een chocolade tartelette. En tot slot pakken de thuisbakkers uit met een spectaculaire nationale ontbijttafel. Zo hopen ze een plek in de grote finale van Heel Holland Bakt seizoen 11 te bemachtigen.

 

Aflevering 8 - Finale - zondag 17 maart om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
De spanning stijgt… Wie wordt De Beste Thuisbakker van Nederland? Acht weken hebben NAAM, NAAM en NAAM alles gegeven en nu is de eindstreep in zicht. De finalisten kunnen even op adem komen tijdens de eerste opdracht, ze moeten namelijk suikerblazen. Tijdens het spektakelstuk, de laatste opdracht van het seizoen, moeten de bakkers zich van hun meest romantische kant laten zien en een spectaculaire voorjaars bruidstaart bakken. Wie van de drie neemt de bokaal in ontvangst en mag zich De Beste Thuisbakker van Nederland 2024 noemen? 

Heel Holland Bakt (seizoen 11)
Vanaf zondag 28 januari
Wekelijks bij MAX op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven