Hilversum,
02
december
2022
|
07:57
Europe/Amsterdam

Afleveringen Heel Holland Bakt seizoen 10

Heel Nederland kan vanaf zondag 18 december genieten van de bekendste bakwedstrijd van Nederland. Het is het tiende seizoen van Heel Holland Bakt. Het recept is onveranderd; tien kandidaten proberen juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven én de kijker te imponeren met hun indrukwekkende bakcreaties. Presentator André van Duin is ook van de partij in dit speciale seizoen. Hij leidt alles in goede banen.

Aflevering 1 - 10-jarig jubileum - zondag 18 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan tien nieuwe bakkers aan de slag met een jubileum-waardig thema. Het thema is: 10-jarig jubileum. Voor de eerste opdracht moeten de kandidaten een taart maken waarmee elke aflevering wordt afgetrapt, namelijk de HHB leadertaart. Martine Bijl mag niet ontbreken in deze bijzondere aflevering. Haar favoriete appelkoek is de technische opdracht van de week. Er wordt feestelijk afgesloten met een heus 10 jaar HHB 3D-spektakelstuk. Wie wordt de eerste meesterbakker?  

Aflevering 2 - Kerst - zondag 25 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Het eerste bakweekend zit erop, er staan nog negen kandidaten in de tent. Het is tijd om snel te gaan bakken, want er staan drie opdrachten op het menu. Het thema van deze week is, hoe kan het ook anders: kerst!  Voor de signatuuropdracht gaan de kandidaten aan de slag met een kerstbuche. Voor de technische opdracht: kerstzoenen, krijgen de bakkers een uur de tijd. Voor het spektakelstuk gaan ze aan de slag met een Kransekake. 

Aflevering 3 - Van Gogh - zondag 1 januari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
De bakkers starten deze week met een gevulde amandelcake, die gedecoreerd moet worden in de stijl van Van Gogh. Na deze zoete opdracht wagen de amateurbakkers zich aan een nieuw kunstwerk voor de technische opdracht: een zonnebloembrood. Als kers op de taart mogen de bakkers een zelfportret maken. Een waar spektakelstuk! 

Aflevering 4 - Karamel - zondag 8 januari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Het thema van deze week is karamel! De zeven overgebleven bakkers starten met de signatuuropdracht; ze moeten een Tarte Tatin maken op basis van karamel. Geen tijd voor praatjes in de tent; vol concentratie starten de kandidaten aan de technische opdracht: babbelaars. Het spektakelstuk wordt zoeter dan zoet: een croque-en-bouche met suikerspin. 

Aflevering 5 - Koek - zondag 15 januari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Alles is koek en ei als we van start gaan met aflevering vijf. De bakkers beginnen met de signatuuropdracht: een macarontaart. Daarna is het tijd voor de technische opdracht: michelettes. Dat is wel even andere koek. Wie wint het koekspel en wie verliest zijn plek in de befaamde HHB-tent?  

Aflevering 6 - Chinees Nieuwjaar - zondag 22 januari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
10, 9, 8, 7, 6! Gelukkig, een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt. De bakkers mogen van start met een chiffon cake. Ook de tweede opdracht is weer geheel in het thema: Chinees Nieuwjaar. De deelnemers wagen zich aan het bakken van een Chinese loempia. Met het spektakelstuk, een drakenspektakel, wordt de aflevering afgesloten. 

Aflevering 7 - Halve finale - zondag 29 januari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
De bakkers beginnen met het maken van ‘2 klassiekers in 1’. Smaakt dit ook dubbel zo lekker? De technische opdracht is een suikertentje.  Na het spektakelstuk, een broodmand, wordt bekend wie de laatste afvaller is. Wie worden de  finalisten van Heel Holland Bakt seizoen 10?

Aflevering 8 - Finale - zondag 5 februari om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Wie wordt de Beste Thuisbakker van Nederland? In de finale van Heel Holland Bakt gaan de overgebleven kandidaten tot het uiterste om de titel te veroveren. De slingers hangen al in de tent, maar nog geen tijd voor feest. De bakkers moeten namelijk aan de slag met de technische opdracht: een teckel van chocolade. Het allerlaatste baksel in de tent is een waar spektakelstuk: een grote taart waarbij diverse technieken worden toegepast. 

Heel Holland Bakt (seizoen 10)
Vanaf zondag 18 december
Wekelijks bij MAX op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven