Hilversum,
28
november
2023
|
08:57
Europe/Amsterdam

Afleveringen Gek van de Beatles

We hebben er bijna allemaal wel één: een jeugddroom die je nooit na hebt kunnen jagen. En bij verreweg de meesten van ons blijft het bij een droom. De nieuwe MAX-podcast Gek van de Beatles vertelt het verhaal van de 72-jarige Dave uit Numansdorp. Hij besluit dat zijn grootste, onvervulde wens in vervulling moet gaan: een masterstudie in de door hem zo geliefde Beatles, aan de prestigieuze Universiteit van Liverpool. Vanaf vandaag is Dave’s studieavontuur te horen in de podcast Gek van de Beatles van Omroep MAX en NPO Radio 5. 

Aflevering 1: Hello Goodbye
Dave organiseert een afscheidsfeest voor zijn vrienden. Ze drinken hem uit in zijn favoriete havencafé in Rotterdam. Onverwachts lijkt het erop dat Dave's wilde plan - op zijn 72e weer het studentenleven in – toch echt werkelijkheid gaat worden. Aan dat idee moeten zijn beste vrienden nog even wennen, want zij dachten dat het niet zo’n vaart zou lopen. Dave heeft wel vaker wilde plannen en voor de masterstudie die hij wil gaan doen, wordt slechts een handvol studenten ingeloot. Is Dave echt één van de gelukkigen?

 Aflevering 2: Ticket to Ride
Dave en zijn vrouw Ine vertrekken in een afgeladen auto richting Calais in Frankrijk. Daar pakken ze de boot naar Dover, in Engeland. Ine gaat mee om Dave's studentenkamer in te richten, maar vertrekt daarna weer naar Numansdorp. Alles lijkt volgens plan te gaan. Dave is deze keer niks vergeten: zijn favoriete Gin is ingepakt en ze komen op tijd aan bij de haven. Maar dan zorgt Dave's enthousiasme voor grote problemen. Wanneer de Engelse douanier aan Dave en Ine vraagt wat ze in Engeland gaan doen en de 72-jarige Dave zegt dat hij gaat studeren aan de Universiteit van Liverpool, slaat de sfeer om. De douanier denkt dat hij in de maling genomen wordt door Dave en weigert Ine en Dave toegang tot de boot.

Aflevering 3:  The Night Before
Volg Dave terwijl hij zijn eerste studentenervaringen in Liverpool doormaakt na een uitbundige avond in de kroeg met zijn vriend Ken. Dave moet nu echt voor zichzelf gaan zorgen en dat begint met een bezoekje aan de supermarkt. Ook krijgt hij zijn eerste studieopdracht, hij moet een essay schrijven over de rol die Yoko Ono had bij het uiteenvallen van The Beatles.  

Aflevering 4: Hard Days Night
Dave tourt langs de huizen waar de Beatles zijn opgegroeid. Hij bezoekt de huizen van Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon en George Harrison . Dave heeft ook tegenslagen te verwerken; cijfers die tegenvallen en hij krijgt slecht nieuws te verwerken van zijn studievriend Ken. Een kerstuitstapje naar Rotterdam brengt Dave terug naar zijn geliefden.

Aflevering 5: Let it Be
Dave moet zijn zinnen verzetten en heeft een welverdiende studiebreak in Nederland. Hij bezoekt een optreden van The Beatles en mag een kijkje nemen op heilige Beatlesgrond in Amsterdam. Dan roept de studie weer en moet Dave aan de bak. Na de kerst keert hij terug naar de schoolbanken van de universiteit in Liverpool.

Aflevering 6: In my Life
Dave is bezig aan zijn laatste opdracht voor zijn studie. En die 15.000 woorden van zijn afstudeerscriptie zijn de allerlaatste hobbel die nog in de weg staan om dé eerste officiële Beatles kenner van Nederland te worden. Tussen het lezen en schrijven door gaat Dave nog één keer op Beatles bedevaart in Liverpool. 

Gek van de Beatles, van Omroep MAX en As we Speak Podcasts, is te beluisteren via de gratis MAX NPO Luister-app. Ga voor meer informatie en uitleg over podcasts naar MAX Vandaag.

Gek van de Beatles (6 afleveringen)
Nu te beluisteren op NPO Luister of via NPORadio5.nl
Elke week twee nieuwe afleveringen