Hilversum,
21
september
2023
|
12:55
Europe/Amsterdam

Afleveringen Dorrestijn en Het Regenworm Dilemma

In het nieuwe programma Dorrestijn en Het Regenworm Dilemma neemt cabaretier Hans Dorrestijn de kijker mee in de wereld van duurzaamheid en klimaat. Hij gaat in gesprek met bekende en minder bekende mensen die ieder op hun eigen wijze bezig zijn met oplossingen voor onze klimaatproblemen. Met alle grote en kleine hinderpalen die daarbij om de hoek komen kijken. Moeten we bijvoorbeeld nu echt allemaal aan de zonnepanelen, terwijl daaronder nog geen regenworm kan leven? Dit ongewervelde diertje zorgt in ieder geval in het hoofd van Hans al voor een dilemma! Dorrestijn en Het Regenworm Dilemma is te zien vanaf maandag 23 oktober om 19.55 uur bij MAX op  NPO 2.

Duurzaam wonen – Waldemar Torenstra - maandag 23 oktober om 19.55 uur bij MAX op NPO 2
Cabaretier Hans Dorrestijn gaat op bezoek bij acteur en presentator Waldemar Torenstra. Hij woont in de duurzaamste drijvende woonwijk van Europa. De bewoners van dit initiatief werken intensief samen en bundelen hun krachten. Onder leiding van buurvrouwen Amber Beernink en Lynn Zebeda zijn zowel drijvende tuinen als een speelpark gerealiseerd.  

Voeding - Sharon de Miranda – dinsdag 24 oktober om 19.55 uur bij MAX op NPO 2
Eten doen we allemaal. Hans Dorrestijn vraagt zich af hoe we de alsmaar groeiende wereldbevolking in de toekomst kunnen blijven voeden. Chef-kok Sharon de Miranda heeft hier, op basis van het idee van een aantal vooraanstaande wetenschappers iets voor bedacht. Zij neemt Hans onder andere mee naar notenkweker en imker Nuray Gül, die zich in de Hollandse Polder heeft gevestigd.

Biodiversiteit - Ruben Hein – woensdag 25 oktober om 19.55 uur bij MAX op NPO 2
In deze aflevering van dompelt Hans Dorrestijn zich onder in de wereld van biodiversiteit. Zijn metgezel is iemand die zijn voorliefde voor alles wat groeit en bloeit deelt: zanger en pianist Ruben Hein. Samen met goede vriend Ruurd Jelle van der Leij is hij een initiatief gestart, waarmee zij door heel Nederland inheemse struiken en bomen planten.

Kleding - Jennifer Hoffman – donderdag 26  oktober om 19.45 uur bij MAX op NPO 2
Hans neemt ons mee in zijn kledingkast en gaat in gesprek met actrice en presentatrice Jennifer Hoffman. Vooral de fast fashion en de daarbij horende vervuilende kledingindustrie zijn haar een doorn in het oog. Hans en Jennifer gaan op bezoek bij de leukste kleermaakster van Amsterdam, Diana Khachikian. Haar liefde voor stoffen zorgt voor een alternatief op het aanschaffen van nieuwe kleding.