Hilversum,
19
juli
2023
|
09:50
Europe/Amsterdam

Afleveringen Denkend aan Holland

Janny van der Heijden en André van Duin trotseren deze zomer de Nederlandse wateren voor het vijfde seizoen van Denkend aan Holland. Het bekende vaarduo gaat met hun bootje op ontdekkingstocht en volgt weer prachtige vaarroutes. Onderweg maken Janny en André verrassende uitstapjes. Denkend aan Holland is vanaf zaterdag 26 augustus om 22.05 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Aflevering 1 – Geldersche IJssel – zaterdag 26 augustus, 22.05 uur bij MAX op NPO 1
Janny en André varen van Zutphen naar Arnhem over de Geldersche IJssel. Onderweg passeren ze het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. In de Hanzestad Doesburg mogen Janny en André zelf mosterd maken. Daarna gaat de vaartocht verder langs het fraaie Kasteel Middachten, dat nog particulier wordt bewoond door een graaf. Janny en André eindigen in Arnhem, daar genieten ze van echte Arnhemse meisjes, een lokale lekkernij. En samen met burgemeester Marcouch beklimmen ze de Eusebiuskerk en overzien ze Arnhem vanaf een hoog glazen balkon.

Aflevering 2 – Rotterdam – zaterdag 2 september, 21.35 uur bij MAX op NPO 1
Deze week bepaalt niet Janny, maar André de vaarroute. Via Schiedam bereiken ze namelijk zijn geboortestad: Rotterdam. André’s geboortehuis in Delfshaven doet zijn hart sneller kloppen, en dat geldt ook voor de bijbehorende herinneringen. De volgende dag vaart er een bekende Rotterdammer met Janny en André mee over de Maas. De trip wordt – tot groot plezier van André - afgesloten met een Rotterdamse culinaire specialiteit: Uierboord.

Aflevering 3 – Vestingsteden – zaterdag 9 september om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Janny en André bevaren de wateren van maar liefst drie provincies: Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Ze bezoeken de mooiste vestingstad van Nederland: Gorinchem en via de drukke Merwede bereiken ze de zalmstad Woudrichem, waar ze Slot Loevestein bezoeken. De beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot wist zich daar ooit te bevrijden met behulp van een boekenkist. De volgende dag gaan Janny en André de strijd met elkaar aan in een spectaculaire roeiwedstrijd, waarna ze hun tocht eindigen in de schilderachtige vestingstad Heusden.

Aflevering 4 – De Overijsselse Vecht – zaterdag 16 september om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Janny en André volgen deze week een prachtige route over de Overijsselse Vecht. Deze mooie kronkelende rivier brengt hen van Gramsbergen naar Hardenberg, waar ze een bekende inwoner treffen: Edwin Evers. Langs de oevers gaan Janny en André op pad met een echte ‘Bushcrafter’, van wie ze leren vuur te maken. Vlak bij het mooie Ommen worden ze uitgenodigd voor een heuse koe-safari. De avontuurlijke tocht wordt afgesloten in het pittoreske Dalfsen. 

Denkend aan Holland (seizoen 5)
Vanaf zaterdag 26 augustus
Om 22.05 uur bij MAX op NPO 1
Met: Janny van der Heijden en André van Duin

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | LinkedIn