Hilversum,
30
januari
2023
|
08:20
Europe/Amsterdam

Afleveringen Bij Van Duin op de Achterbank

Na decennia zelf als komiek in de theaters te hebben gestaan, gaat André van Duin nu in gesprek met zijn collega's; komieken en cabaretiers die hij bewondert. In het programma, naar een idee van André zelf, ontvangt hij zijn gasten in een prachtige oude oldtimer en voert met hen gesprekken over alles wat met humor te maken heeft. Te gast zijn: Youp van 't Hek, Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, Peter Pannekoek, Tineke Schouten en Herman Finkers. Bij Van Duin op de Achterbank is vanaf vrijdag 10 februari om 21.20 uur te zien bij MAX op NPO 1.Aflevering 1 - Youp van 't Hek - vrijdag 10 februari om 21.20 uur bij MAX op NPO 1
André brengt Youp van 't Hek naar Koninklijk Theater Carré. Hoe ziet Youp het leven als toekomstig pensionado, wat hebben Laurel & Hardy hem geleerd en welke cabaretier ziet Youp als zijn opvolger? Dat en meer komt aan bod in een openhartig gesprek op de achterbank.

Aflevering 2 - Jochem Myjer - vrijdag 17 februari om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
André brengt Jochem Myjer naar de Leidse Schouwburg. De bioloog die komiek werd zit naast zijn grote held. Jochem is niet bang voor de cancelcultuur, want zijn typetjes zijn geboren uit liefde. Energie en positiviteit op de achterbank van de oldtimer.

Aflevering 3 - Brigitte Kaandorp - vrijdag 24 februari om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
André brengt Brigitte Kaandorp naar Stadsschouwburg Haarlem. Onderweg vertelt ze over haar grote voorbeelden: Martine Bijl, Bette Midler en ome Leo. En ze licht toe waarom de goedkeuring van haar vader zo belangrijk voor haar was. Dat en meer komt aan bod op de achterbank.

Aflevering 4 - Peter Pannekoek - vrijdag 10 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
André brengt Peter Pannekoek naar het DeLaMar Theater in Amsterdam. Waarom win je het als cabaretier nooit van eten en waarom is het hebben van een rijbewijs zo belangrijk? Kortom: heerlijke anekdotes van één van de populairste cabaretiers van Nederland.

Aflevering 5 - Tineke Schouten - vrijdag 17 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
André brengt Tineke Schouten naar Stadsschouwburg Utrecht. Tineke is de komiek die eigenlijk alleen maar mooie liedjes wil zingen, maar al veertig jaar Nederland laat lachen met haar typetjes. De oldtimer maakt een onverwacht muzikaal ritje.

Aflevering 6 - Herman Finkers - vrijdag 24 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
André brengt Herman Finkers naar Theater Hof 88. Herman is cabaretier in ruste, maar voor hem staat het stoplicht nog steeds op groen. Tijdens een ritje door Almelo vertelt de meest geliefde cabaretier van Nederland dat hij liever fietsenmaker had willen worden én dat er misschien nog ruimte is voor een toegift...