Hilversum,
08
februari
2023
|
12:48
Europe/Amsterdam

Afleveringen Bed & Breakfast

In elke aflevering logeren drie stellen een nachtje in elkaars bed & breakfast. De b&b-eigenaren proberen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen, terwijl de gasten hun verblijf aan een grondig onderzoek onderwerpen. Na een leuk uitje en een nacht in andermans bed & breakfast, bepalen de gasten zelf wat zij hun bezoek waard vinden.

Aflevering 1 – maandag 20 februari om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen start de groep bij Inge en Carl in de gemeente Overbetuwe, zij runnen een b&b in een landhuis. Eenmaal door een poort, waan je je meteen in adellijke sferen. Daarna zijn de deelnemers te gast bij moeder Els en dochter Floor in de provincie Utrecht. Zij hebben een accommodatie met uitzicht op de jachthaven en nemen hun gasten mee met een boot het Eenmeer op. Ook mogen de gasten op de visbeurs paling proeven. Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Marion en Maarten in Brabant. Voor het uitje hoeft het gezelschap niet de deur uit, want Maarten laat zijn gasten kennis maken met zijn eigen varkens. Ze gaan zelfs met de varkens op pad!

Aflevering 2 – maandag 27 februari om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
In de tweede aflevering beginnen we bij Rianne en Marcel in Noord-Brabant. Zij runnen een b&b in de voormalige boerderij van de ouders van Rianne. Het stel laat hun gasten dansen tijdens het uitje in een orgelmuseum. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Chantal en haar schoonzus Annie in Limburg. Chantal runt een bed and breakfast boven de bruine kroeg van haar man, waar de gasten ‘s avonds een biertje drinken. Ook leren de gasten echte Limburgse vlaaien bakken. Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Ralf en Peter in Brabant. Zij hebben een oude paardenstal en een oude Duiventil omgebouwd tot b&b kamers. Het stel neemt hun gasten mee in een tuktuk naar een bejaardentehuis waar een chef met een Michelin-ster een hapje maakt voor de b&b eigenaren.

Aflevering 3 – maandag 6 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
In aflevering drie beginnen we bij Tanja en Jan in Noord-Holland. Zij runnen een b&b in  het voormalige bankgebouw naast hun eigen bakkerij. Het stel neemt hun gasten mee de natuur in en ze komen zelfs Schotse hooglanders tegen. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Peter en Maureen in een oude paardenstal in Zuid-Holland. Hier mogen de gasten zelf aan de slag, want ze gaan mini bloembollen beschilderen. Als laatste gaan de b&b eigenaren op bezoek bij Elco en Arjan, ook in Zuid-Holland. Zij hebben een b&b in een oude korenmolen. Elco en Arjan zijn als vrienden dit bedrijf begonnen en kennen elkaar uit de lokale politiek. Zij nemen hun gasten mee naar het vestingstadje Nieuwpoort.

Aflevering 4 – maandag 13 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
In de vierde aflevering starten we bij Laura en Joshua in Noord-Holland. Het duo gaat met hun gasten een rit maken door Amsterdam in een nostalgische tram uit 1929. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Tineke en Herman, die ook een b&b hebben in Noord-Holland. Hier worden de gasten meegenomen in een huifkar naar de zorgboerderij en gaan ze oud-Hollandse spelletjes spelen.  Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Joyce in Flevoland. Zij runt een b&b met twee tiny houses. Omdat in de wijk alles draait om lokaal en duurzaam, neemt Joyce hun gasten mee naar de voedselcoöperatie in de buurt.

Aflevering 5 – maandag 20 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1
In aflevering vijf beginnen we bij moeder Diana en dochter Louise in Zeeland. De dames runnen een b&b in het pand nabij hun lunchzaak, waar de gasten in de ochtend van hun ontbijt kunnen genieten. Het duo gaat met hun gasten een rit maken op een tandem naar de Plompe Toren. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Natasja en Gerard op het Zeeuwse Tholen. Hier worden de gasten meegenomen op een elektrische chopper naar de nabijgelegen toeristenveiling. Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Mechteld en Carel in Zuid-Holland.  Zij runnen een b&b op een oude veerpont, de gasten wanen zich hier op een filmset van de bioscoophit Titanic.

Bed & Breakfast (5 afleveringen)
Vanaf maandag 20 februari
Om 21.25 uur bij MAX op NPO 1

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ Twitter.com/OmroepMAX | #BenB