Hilversum,
06
juni
2023
|
16:58
Europe/Amsterdam

Afleveringen All Creatures Great & Small (seizoen 2 en 3)

SEIZOEN 2 ALL CREATURES GREAT & SMALL (vanaf donderdag 22 juni)
James is in Glasgow bij zijn ouders geweest en moet nu kiezen tussen Glasgow en de Dales. Het vuur tussen James en Helen is namelijk niet gedoofd. Ook Siegfried, Tristan en Mrs Hall komen op professioneel én persoonlijk vlak voor belangrijke keuzes te staan. 

Aflevering 1 – Where the Heart Is – donderdag 22 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
James is terug in de Dales en beseft hoeveel hij van de streek houdt. En van Helen. Hij vraagt zich af waarom Tristan van Siegfried alleen eenvoudig werk mag doen, en Mrs Hall ontdekt iets wat Siegfried heeft verzwegen. 

Aflevering 2 – Semper Progrediens – vrijdag 23 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Tristan moedigt James aan met Helen naar het lentebal te gaan, maar James krijgt het in de praktijk ineens heel druk. Tristan vraagt zich af of Siegfried nog wel scherp genoeg is voor het werk. 

Aflevering 3 – We Can But Hope – maandag 26 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
De kudde van Phyllis is in gevaar. James weet niet of hij de dieren kan redden. Siegfried heeft een nieuwe taak voor Tristan. Tricki Woo komt logeren en zorgt voor opschudding. 

Aflevering 4 – Many Happy Returns – woensdag 28 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Tristan is jarig en krijgt meer verantwoordelijkheid van Siegfried. Hij lost een belangrijke taak op geheel eigen wijze op. James moet Helen de waarheid vertellen. Door een verspreking krijgt Tristan tijdens z'n verjaardagsdiner een nare verrassing. 

Aflevering 5 – The Last Man In – donderdag 29 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Op het Narcissenbal komt Helen een oude vlam tegen. James besluit Helen te laten zien wat hij waard is door in te vallen bij een cricketwedstrijd. Siegfried zoekt Tricki Woo. 

Aflevering 6 – Home Truths – vrijdag 30 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
De ouders van James komen langs: hij moet hen laten weten of hij weer thuiskomt. De merrie Candy moet bevallen, maar er is een complicatie. James probeert de merrie en het veulen te redden. Tristan helpt Mrs Donovan met haar hond en ziet daardoor waar zijn toekomst ligt. 

Aflevering 7 – Christmas Special – maandag 3 juli om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Siegfried geeft zijn jaarlijkse kerstfeest voor de dorpelingen. Tricki Woo lijkt ernstig ziek. James, Tristan en Siegfried doen er alles aan om haar te redde 

SEIZOEN 3 ALL CREATURES GREAT & SMALL (vanaf dinsdag 4 juli)
Dierenarts James Herriot gaat een nieuwe fase van zijn leven in met Helen en de praktijk. De Tweede Wereldoorlog staat voor de deur en dat heeft invloed op alle inwoners van Skeldale House. James, Helen en Tristan zullen een paar belangrijke beslissingen moeten nemen.

Aflevering 1 – Second Time Lucky – dinsdag 4 juli om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
De bruiloft van James en Helen staat voor de deur, maar James worstelt met de balans tussen zijn werk en zijn privéleven. Terwijl hij voor een lastige keuze staat, heeft Tristan een belangrijke taak gekregen van James en Helen. Siegfried vertrouwt het niet, maar een ongelukje met een hongerige hond leert hem dat Tristan niet de enige is die fouten maakt. 

Aflevering 2 – Honeymoon’s Over – woensdag 5 juli om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Nu Helen ingetrokken is bij James probeert iedereen z’n draai te vinden vanwege deze nieuwe situatie. Mrs Hall voelt de spanningen en probeert iedereen samen om de tafel te krijgen. Siegfried en James hebben de nodige onenigheid over het runnen van de praktijk en Tristan leert zijn verantwoordelijkheid te nemen wanneer een hond in nood verkeert. 

Aflevering 3 – Surviving Siegfried – donderdag 6 juli om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Siegfried heeft schokkend nieuws gekregen, wat zijn humeur er niet beter op maakt. Als hij dan ook nog te maken krijgt met een getraumatiseerd paard, komen er nare herinneringen uit de oorlog weer boven. Hij is nu helemaal vastbesloten om het paard te redden, maar dat is nogal een opgave. James krijgt lang niet alle boeren mee met zijn plan om te testen op tbc. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek. 

Aflevering 4 – What a Balls Up! – vrijdag 7 juli om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
James heeft het lastig met de administratie van het tbc-plan. Van Siegfried hoeft hij geen hulp te verwachten. Helen helpt hem ermee, maar ze heeft het idee dat er meer aan de hand is met James. Tristan heeft een auto gekocht om te helpen met visites. Ook vraagt hij Florence mee uit. 

Aflevering 5 – Edward – maandag 10 juli om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Mrs Hall heeft een belangrijke afspraak, waardoor Tristan en Siegfried er even alleen voor staan. Siegfried laat de huishoudelijke taken aan Tristan over en begeleidt zelf een jongen die langskomt voor een dagje meekijken in de praktijk. Jenny neemt voor het eerst zelf een belangrijke beslissing.

 Aflevering 6 – For Whom the Bell Tolls – dinsdag 11 juli om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
James staat voor een dilemma. Hij kan zijn baan kwijtraken als hij een boer beschermt. Er wordt een hond achtergelaten voor de deur van de praktijk, mogelijk in verband met de aanstaande oorlog. Tristan probeert grip op zijn toekomst te krijgen, maar dat pakt hij verkeerd aan. 

Aflevering 7 – Merry Bloody Christmas – woensdag 12 juli om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
Siegfried onderzoekt een renpaard. Het ziet er slecht uit, maar Siegfried ziet zich gedwongen om het paard toch een race te laten lopen. Het is bijna kerst en in Skeldale House vangen ze tijdelijk een jonge gast op. Mrs Hall komt Gerald tegen, die verrassend nieuws heeft.