Hilversum,
26
november
2019
|
09:47
Europe/Amsterdam

Aflevering 8: Augustus - Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Maandag 2 december om 22.15 uur op NPO 1

Maandag 2 december is de achtste aflevering van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen te zien. De Omanido’s proberen de hitte te bestrijden tijdens een uitje naar het zwembad en Hendrik probeert voor de laatste keer Evert te overtuigen om zich in Duitsland te laten behandelen. Het geheime dagboek van Hendrik Groen is op 2 december te zien om 22.15 uur op NPO 1.

Aflevering 8: Augustus - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - maandag 2 december, 22.15 uur, NPO 1
Hendrik, Evert, Ria en Leonie gaan op zoek naar een geschikt pak voor Evert, voor in de kist. Hendrik heeft het moeilijk met de luchtige manier waarop Evert bezig is met het einde. In het tehuis wordt kok Brandsma geconfronteerd met een kleptomaan die zijn bestek heeft gejat en de bejaarden klagen steen en been; ze vinden het belachelijk dat ze nu met plastic bestek moeten eten! Coby begint met huiszoekingen om de dief te ontmaskeren en alsof dat nog niet genoeg is laat Stelwagen tijdens een vergadering met de bewonerscommissie weten dat ze afscheid neemt als directrice. De Omanido’s proberen de hitte te bestrijden tijdens een uitje naar het zwembad. En Hendrik doet een laatste poging om Evert over te halen zich te laten behandelen in Duitsland. Maar Evert peinst er niet over…

Over Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is
Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten na de dood van Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine, Grietje en Leonie besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingshuis.

Cast 
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van de Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek. 

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - Augustus
Maandag 2 december
Om 22.15 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl

Facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen#hendrikgroen | @HendrikGroenMAX | Instagram.com/OmroepMAX_

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van Hollands Licht en Omroep MAX.