Hilversum,
19
november
2019
|
11:34
Europe/Amsterdam

Aflevering 7: Juli - Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Maandag 25 november om 22.15 uur op NPO 1

Maandag 25 november is de zevende aflevering van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen te zien. Hendrik zoekt naar alternatieve behandelingen voor Evert en maakt zich zorgen dat de Omanido’s uit elkaar zullen vallen als iedereen straks ergens anders woont. De aflevering is te zien om 22.15 uur op NPO 1.

Aflevering 7: Juli - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - maandag 25 november, 22.15 uur, NPO 1
Het is zomer. De zon brandt, het is heet en Hendrik zoekt (ongevraagd) naar alternatieve behandelingen voor Evert. Hij kan zich nog altijd niet bij Everts keuze neerleggen en wanneer Evert aan de slag gaat met het plannen van zijn begrafenis, leidt dat tot spanningen tussen hen. Coby de Roos is ondertussen druk bezig met het plaatsen van stapelbedden in de leegstaande kamers. Het tehuis gaat asielgezinnen opvangen en dat leidt – ondanks de warmte – tot verhitte discussies; ook bij de Omanido’s. Zeker wanneer zij ontdekken dat Grietjes afdeling eind augustus al moet sluiten! Zouden ze Grietje dan nog wel kunnen bezoeken? Hendrik maakt zich zorgen dat de groep uit elkaar valt wanneer iedereen straks ergens anders woont. Eugenie organiseert een kunstexpositie in de koffiekamer en dat is niet bij iedereen een doorslaand succes…

Over Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is
Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten na de dood van Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine, Grietje en Leonie besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingshuis.

Cast 
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van de Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek. 

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - Juli
Maandag 25 november
Om 22.15 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl

Facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen#hendrikgroen | @HendrikGroenMAX | Instagram.com/OmroepMAX_

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van Hollands Licht en Omroep MAX.