Hilversum,
17
mei
2021
|
14:42
Europe/Amsterdam

Aflevering 5 van Showcolade: chocola in een seniorenwoning

Zondag 23 mei om 20.25 uur op NPO 1

Op zondag 23 mei zendt MAX de vijfde aflevering van Showcolade uit. Welke objecten zijn echt en welke zijn van chocola? Onder leiding van Edsilia Rombley proberen teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis dit, samen met hun teamleden Klaas van Kruistum, Jasmine Sendar, Joël Broekaert en Howard Komproe te achterhalen. Kun je er chocola van maken? Showcolade is zondag 23 mei om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Al enige tijd gaan er wereldwijd video’s rond van objecten, die op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn, maar eetbaar blijken te zijn. De creaties die van chocola worden gemaakt zijn oneindig en zeer verrassend. Of je nu van chocolade houdt of niet; je mond valt ervan open. Patissiers Robin HoedjesBoudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden zijn chocoladespecialisten, die nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend. Speciaal voor Showcolade gaan zij aan de slag met het maken van voorwerpen, zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken. Allemaal honderd procent van chocola, stuk voor stuk kleine kunstwerken en… niet van echt te onderscheiden.

Aflevering 5 - zondag 23 mei om 20.25 uur op NPO 1
Teamcaptains Remco Veldhuis en Richard Kemper proberen er in deze aflevering samen met Klaas van Kruistum, Jasmine Sendar, Joël Broekaert en Howard Komproe achter te komen wat door de drie toppatissiers Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden van chocolade is gemaakt. En er is maar één manier om daarachter te komen: door je tanden erin te zetten! Welke voorwerpen - ingeleid met een voice-over van Ron Brandsteder - achter de hotelbalie, in de moderne huiskamer en de seniorenwoning, zijn van chocolade gemaakt?

Op MAX Vandaag en sociale media staan na afloop van de afleveringen allerlei extra's, zoals interessante chocoladeweetjes en making of-video's van de chocoladeobjecten.

Showcolade is gebaseerd op het Japanse format Sokkuri Sweets en is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Showcolade 
Zondag 23 mei 
Om 20.25 uur op NPO 1
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #Showcolade