Hilversum,
04
november
2019
|
14:36
Europe/Amsterdam

Aflevering 4: April - Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Maandag 4 november om 22.15 uur op NPO 1

Maandag 4 november om 22.15 uur op NPO 1 is de vierde aflevering van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen te zien. Hendrik gaat met Evert mee naar de internist en wil dat Evert elke kans aangrijpt om zijn ziekte te bestrijden, maar wil Evert dit wel? Ook regelen de Omanido's een 'ziekteloze zone' in de koffiekamer en de bewonerscommissie vergadert voor het eerst. 

Aflevering 4: April - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - maandag 4 november, 22.15 uur, NPO 1
Hendrik gaat met Evert mee naar de internist. Daar horen ze dat de kanker al is uitgezaaid. Hendrik wil dat Evert elke kans aangrijpt om de ziekte te bestrijden, hij wil zijn vriend immers niet verliezen! Maar Evert wil rustig nadenken of dat wel de beste optie is. Ondertussen gaat het aan de koffietafel over de gebruikelijke onbenulligheden en staat Tine klaar om eieren te verven. Het is tenslotte bijna Pasen. De Omanido's regelen een ‘ziekteloze zone’ in de koffiekamer en de bewonerscommissie vergadert voor het eerst. Leonie heeft in de gaten dat er iets met Evert aan de hand is, maar Evert heeft Hendrik laten zweren dat hij z’n mond houdt tegen de andere Omanido’s. Hendrik vindt dat erg lastig.

Over Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is
Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten na de dood van Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingshuis.

Cast
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van de Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - April
Maandag 4 november
Om 22.15 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl 

Facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen | #hendrikgroen | @HendrikGroenMAX | Instagram.com/OmroepMAX_

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van Hollands Licht en Omroep MAX.