Hilversum,
15
oktober
2019
|
11:27
Europe/Amsterdam

Aflevering 2: Februari - Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Maandag 21 oktober om 22.15 uur op NPO 1

Maandag 21 oktober om 22.15 uur op NPO 1 is de tweede aflevering van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen te zien. De Omanido's bundelen hun krachten en willen dat Stelwagen verkiezingen uitschrijft voor een bewonerscommissie, én ze gaan op djembécursus. 

Aflevering 2: Februari - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - maandag 21 oktober, 22.15 uur, NPO 1
Hond Mo is nog altijd ziek en ook Evert lijkt zich niet goed te voelen. Hendrik maakt zich zorgen en wil dat Evert naar de dokter gaat, maar die is eigenwijs. De Omanido's krijgen te horen dat alleen een bewonerscommissie inzicht kan krijgen in de bestuurlijke zaken rondom de leegstand in het verzorgingshuis. Ze willen dat directrice Stelwagen verkiezingen uitschrijft voor zo’n commissie en ze besluiten zich allemaal kandidaat te stellen. Verder krijgt Hendrik opnieuw bezoek van de 8-jarige Frida, heeft meneer Elrooy ruzie met een brandblusser, gaan de Omanido’s op djembécursus en een scootmobielritje met meneer Hoogdalen loopt uit op een confrontatie met de politie! Grietje zit goed op de gesloten afdeling, waar Hendrik haar regelmatig bezoekt. Maar hij ziet ook dat ze achteruitgaat. Ook met Mo gaat het ondertussen nog slechter.

Over Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is
Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten na de dood van Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingshuis.

Cast
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - Februari
Maandag 21 oktober
Om 22.15 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl

Facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen | #hendrikgroen | @HendrikGroenMAX | Instagram.com/OmroepMAX_

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van Hollands Licht en Omroep MAX.