Hilversum,
24
december
2019
|
11:21
Europe/Amsterdam

Aflevering 12: December - Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Maandag 30 december om 22.40 uur op NPO 1

Maandag 30 december is de laatste aflevering van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen te zien. Hendrik neemt afscheid van Leonie en Edward, en gaat een eenzame kerst en dito oud en nieuw tegemoet. De slotaflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is om 22.40 uur te zien op NPO 1.

Aflevering 12: December - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is - maandag 30 december, 22.40 uur, NPO 1
De bomen zijn kaal en het tehuis is bijna leeg. Hendrik is één van de laatst overgebleven bewoners en staat op het punt te verhuizen naar Bergen aan Zee. Hij neemt afscheid van Leonie en Edward, en gaat een eenzame kerst en dito oud en nieuw tegemoet. Dan ontdekt Hendrik dat Frida heel dicht bij zijn nieuwe zorgcentrum woont. De postume brief van Evert blijkt heel wat verrassingen in petto te hebben…

Over Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is
Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten na de dood van Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine, Grietje en Leonie besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingshuis.

Cast 
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van de Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is – December
Maandag 30 december
Om 22.40 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl

Facebook.com/HetgeheimedagboekvanHendrikGroen#hendrikgroen | @HendrikGroenMAX | Instagram.com/OmroepMAX_

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van Hollands Licht en Omroep MAX.