Hilversum,
06
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Acteur Gerard Cox en oud-roeier Henk-Jan Zwolle op De Perstribune bij MAX (6-4-2014)

3 april 2014 - Het Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 6 april acteur Gerard Cox en oud-roeier Henk Jan Zwolle.

Gerard Cox behoeft nauwelijks introductie; hij was jarenlang cabaretier en nog steeds is hij zanger en acteur. Samen met vriend en collega Sjoerd Pleijsier schreef hij aan en speelde hij in de succesvolle nostalgische comedy Toen Was Geluk Heel Gewoon. Daarin speelde Cox de rol van de Rotterdamse buschauffeur Jaap. Joke Bruijs speelde daarin de rol van zijn vrouw Nel. Vijf jaar na de laatste aflevering is er een speelfilm van de serie gemaakt, die komende week in première gaat. 
 
Henk Jan Zwolle won samen met Nico Rienks op de Olympische Spelen in 1992 de zilveren medaille bij het roeien in de dubbel 2. In 1996 won hij in de Holland Acht de gouden medaille. Eind augustus worden op de Bosbaan in Amsterdam de wereldkampioenschappen gehouden. Henk Jan is de grote man achter dit evenement. Dit weekeinde start het roeiseizoen met de 131e Varsity in Houten.

Recensent Ron Vergouwen blikt in Kassie Kijken terug op de afgelopen tv-week. Vliegende Keep-verslaggever Jules van der Wardt is bij Fernando Ricksen, oud voetballer van o.a. Fortuna Sittard, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal. Ricksen lijdt aan de spierziekte ALS en schreef een boek over zijn leven als topsporter en over zijn ziekte. Jules ontmoet hem bij de fotoshoot voor de Engelse versie van zijn boek. 

Verder in de uitzending onder meer een verslag van de wedstrijd ADO Den Haag – FC Utrecht.

De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX
De Perstribune
Zondag 6 april 2014
Vanaf 12:15 uur op Radio 1
www.deperstribune.nl