Hilversum,
20
december
2016
|
17:06
Europe/Amsterdam

Aart Staartjes in Recht van Spreken van MAX

“We zijn tegenwoordig zo keurig”

Nederland kent hem vooral als maker van geruchtmakende kinderprogramma's: acteur Aart Staartjes. Op dinsdag 27 december om 19.40 uur op NPO 2 blikt hij in het MAX-programma Recht van Spreken met presentatrice Elles de Bruin terug op zijn werk en leven. De huidige kindertelevisie betitelt Staartjes als braaf: ”Grappen met poep en pies zijn gewoon heel leuk. Ook schuine moppen zijn leuk. Maar mensen durven dat niet toe te geven. We zijn tegenwoordig zo keurig.”

Aart Staartjes weet in de jaren zeventig en tachtig met De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom voorheen De Kindervriend en De Film van ome Willem generaties kinderen en hun ouders te vermaken en te ontregelen. Scheiden, liegen, seks, ongesteldheid: het komt allemaal aan de orde in zijn programma’s, die hij maakt met Joost Prinsen en Wieteke van Dort. Terugblikkend op zijn loopbaan zegt hij: "Als acteur moet je een missie hebben, je moet iets willen uitdragen. En als dat lukt, is dat mooi."

Al 33 jaar speelt de 78-jarige Aart Staartjes Meneer Aart in Sesamstraat. Ook deed hij jarenlang live-verslag van de nationale intocht van Sinterklaas. “Aart Staartjes was de rode draad in ons leven”, vertellen leden van de inmiddels opgeheven ‘Aart Staartjes Fanclub’ in Recht van Spreken. ”Ons jeugdidool.”

Aart Staartjes is nog steeds actief als acteur. Zo was hij het afgelopen najaar te zien in de zesdelige dramaserie Als de dijken breken. Privé ging het hem niet altijd voor de wind. Hij ziet één van zijn kinderen al twintig jaar niet meer. "Heel verdrietig. Maar ik kan er niets aan doen", aldus Staartjes in Recht van Spreken.

Over Recht van Spreken
Prominente Nederlanders blikken in Recht van Spreken met presentatrice Elles de Bruin terug op hun werk en leven. Eerder stonden onder anderen Jan Marijnissen, Jan Siebelink, Johan Witteveen, Bram Peper, Rita Verdonk en Arnold Heertje centraal in het programma.

Op 26 december blikt Hannie van Leeuwen in Recht van Spreken terug op haar werk en leven. Meer informatie over deze aflevering vindt u op onze perssite.

MAX: Recht van Spreken: Aart Staartjes
Presentatie: Elles de Bruin
Dinsdag 27 december
Om 19.40 uur op NPO 2

www.omroepmax.nl | facebook.com/MAXdocumentaires | #rechtvanspreken