Hilversum,
27
juni
2022
|
18:11
Europe/Amsterdam

Aandacht voor luchtvaartklachten en drukte op Europese snelwegen in nieuwe aflevering MAX vakantieman

Vanavond om 20.35 uur is live op NPO 1 de tweede aflevering van MAX vakantieman te zien. In deze aflevering is onder meer aandacht voor de chaos op Schiphol, de drukte op de Europese snelwegen en de aanvullende kosten die in rekening worden gebracht door Reizendeals. De presentatie is uiteraard in handen van Sybrand Niessen, aan tafel zit MAX Ombudsman Jeanine Janssen.  

Luchtvaartklachten
Er wordt steeds meer bekend over welke reizigers deze zomer wel en niet kunnen vliegen vanaf Schiphol. Ondertussen neemt de drukte op andere luchthavens in Nederland en Europa ook toe. Transavia schrapt in juli en augustus 240 vluchten van Schiphol. MAX vakantieman krijgt veel klachten binnen van vakantiegangers wiens vlucht werd geannuleerd, maar die precies dezelfde tickets opnieuw konden boeken, tegen een veel hogere prijs. Oftewel: de chaos lijkt voorlopig nog wel aan te houden. Jeanine Janssen vertelt waar deze gedupeerden recht op hebben.  

Bij wie kun je als vakantieganger de schade verhalen als je door de drukte op de luchthaven je vlucht mist en daardoor geen gebruik meer kunt maken van je huurauto of vakantiehuis? Of wat als je door grote drukte je vlucht mist en je hele pakketreis in het water valt, zoals bij de familie Nijweide die een vakantie boekte bij Corendon? Advocate Els Doornhein en Jeanine Janssen geven hun kijk op de zaak.

Drukte op Europese snelwegen
Het wordt druk op de weg. Zeker door het slechte nieuws over vliegvakanties zullen steeds meer mensen met de auto op vakantie gaan. Verkeersinfarcten op de Europese wegen liggen op de loer. Heleen de Geest praat de kijker bij.

Reizendeals
Websites met superscherpe aanbiedingen, waarbij je moet bieden op een stedentrip of lekkere vakantie. Maar het lachen vergaat je nadat je als 'winnaar' uit de bus bent gekomen en de boeking doorspekt blijkt met aanvullende kosten. Zo wordt een reis die voor 249 euro wordt aangeboden ineens 528 euro, omdat je alleen voor twee personen kunt boeken. En wie een andere vertrekluchthaven of andere vakantieperiode kiest, kan ook rekenen op meerkosten. Volgens waakhond ACM moet Reizendeals  transparanter zijn over welke kosten er allemaal bij kunnen komen voordat de consument op een reis biedt. Ook moet Reizendeals de algemene voorwaarden aanpassen. Directeur Edwin van Houten van de ACM vertelt wat er niet deugt aan dit soort websites.

Verslaggever Nhung
Twee zomers lang werd de vakantie behoorlijk gedomineerd door de pandemie. Toch is corona nog niet helemaal weg en maken de deskundigen zich zorgen over een volgende golf. Wat betekent dat voor de vakantie en hoe bereid je je erop voor? Nhung Dam peilt de stemming.

Webserie: Koen op de Kaart
Koen zet Nederlandse plaatsen op de kaart als wereldwijde trekpleisters! Want wist je dat Nijmegen eigenlijk gewoon Rome is? En Hilversum niet onderdoet voor Los Angeles? Wie ooit naar Dubai wil, kan net zo goed naar Lelystad gaan. Koen levert onomstotelijk bewijs in een nieuwe serie van Koen op de Kaart. De eerste aflevering over Lelystad staat nu online

MAX vakantieman
Elke maandag
Om 20.35 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen

Aflevering gemist of nog een keer kijken? Dat kan via MAX Vandaag.

MAXvakantieman.nl | Facebook.com/MAXvakantieman | #MAXvakantieman