Hilversum,
02
september
2019
|
16:26
Europe/Amsterdam

Aan 't zand met Marlijn Weerdenburg van start bij MAX

Woensdag 4 september om 20.30 uur op NPO 1

Woensdag 4 september is de eerste aflevering van het nieuwe MAX-programma Aan 't zand te zien om 20.30 uur op NPO 1. In het programma worden zes deelnemers uitgedaagd de mooiste zandsculpturen te maken. Vervolgens worden deze kunstwerken beoordeeld door een deskundige jury. De presentatie is in handen van Marlijn Weerdenburg. 

In de eerste aflevering van Aan ’t zand gaan de zandkunstenaars aan de slag met de anatomie van het menselijk lichaam. Tijdens de eerste opdracht carven ze een oog. Gaat het de kunstenaars lukken om de ziel vast te leggen in een oog van zand? De winnaar van deze opdracht mag kiezen welke BN’er hij of zij kiest om een portret van te maken tijdens de tweede opdracht. De andere kunstenaars kiezen blind hun hoofdpersoon.

Alle zandkunstenaars hebben hun eigen stijl en creëren bijzondere portretten, maar het proces verloopt niet altijd even soepel. Wanneer het weer omslaat, krijgen de zandsculpturen het zwaar te verduren. Sommige kunstenaars moeten drastische maatregelen nemen om te redden wat er te redden valt.

Over Aan 't zand
Nederland is groot in het maken van zandsculpturen. In Aan ’t zand gaan zes professionele kunstenaars de strijd met elkaar aan om de mooiste zandsculpturen te maken. Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. De zandsculpturen worden beoordeeld door een deskundige jury: Marcel Elsjan of Wipper en Marianne de Nooijer. De presentatie is in handen van Marlijn Weerdenburg. 

Aan 't zand 
Woensdag 4 september
Wekelijks om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Marlijn Weerdenburg
www.MAXVandaag.nl

Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #aantzand