Hilversum,
03
september
2021
|
08:29
Europe/Amsterdam

65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten

Speciale tv-uitzending met André van Duin & Carrie ten Napel

Op maandag 11 oktober om 21.25 uur op NPO 1 is een speciale uitzending rond het 65-jarige jubileum van het Prinses Beatrix Spierfonds te zien. De presentatie is in handen van André van Duin en Carrie ten Napel. Zij verheugen zich enorm op deze avond. “We maken een speciale uitzending vanaf Paleis Soestdijk met een koninklijk tintje. Het belooft een onvergetelijke avond te worden!”, aldus André.

Speciaal voor het Prinses Beatrix Spierfonds wandelen mensen met en zonder spierziekten verschillende routes, waaronder een route van maar liefst 65 kilometer. Zij starten al midden in de nacht en finishen op een feestelijke manier in de uitzending op Paleis Soestdijk. Hiermee halen ze geld op voor het jubilerende Prinses Beatrix Spierfonds. Aanmelden voor de wandelroutes kan via deze website.

Het Prinses Beatrix Spierfonds werd 65 jaar geleden opgericht en kreeg de naam van prinses Beatrix. Op haar achttiende werd prinses Beatrix naamgever van het Spierfonds. Speciaal voor dit jubileum zien we nooit eerder vertoond beeldmateriaal van prinses Beatrix en haar inzet voor het Spierfonds. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Sommige spierziekten zijn dodelijk, verschillende zijn erfelijk en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren. Het kan iedereen op elk moment overkomen.

Verder zien we indringende portretten van patiënten en hun familie. Zo zien we de dochter van Hans Kazàn, Lara Kazàn, die twee jaar geleden van de één op de andere dag niet meer kon bewegen. Er zijn ook bijzondere optredens van verschillende artiesten, die prachtige nummers ten gehore brengen.

65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten
Maandag 11 oktober om 21.25 uur NPO 1
Presentatie: André van Duin & Carrie ten Napel
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX