Hilversum,
14
augustus
2017
|
12:50
Europe/Amsterdam

55-plussers lopen stage in nieuw MAX-programma Senior Stagiair

Vanaf woensdag 6 september

Vanaf woensdag 6 september om 22.20 uur op NPO 1 start het gloednieuwe MAX-programma Senior Stagiair, waarin MAX een twaalftal 55-plussers volgt die zes weken als stagiair aan de slag gaan bij jonge bedrijven.

De stagiairs gaan de uitdaging aan om zes weken stage te lopen bij een voor hen op dat moment onbekend bedrijf. Dat is flink spannend, want kunnen ze meekomen in deze jonge en dynamische bedrijven? En andersom; wat kan de schat aan levens- en werkervaring die de vijftigplussers meebrengen toevoegen aan de jonge bedrijven?

De confrontaties zijn ontroerend en soms ook schrijnend, want niet iedere stage loopt helemaal zoals verwacht. De stagiairs zullen uit hun comfortzone moeten stappen en ook voor de jongere collega’s is het in eerste instantie wel even wennen…

Aflevering 1 : Laurens (80) en Carla (56) – om 22.20 uur op NPO 1|
In de eerste aflevering volgen we de 80-jarige Laurens, die aan de bak gaat bij couturier Edwin Oudshoorn. Laurens is pas vier jaar gestopt met werken, maar hij doet nou eenmaal graag wat hij leuk vindt: kleding maken. En niet zomaar kleding. Laurens loopt stage bij de jonge couturier Edwin Oudshoorn. En passendere plek voor hem is er bijna niet. In zijn arbeidsleven maakte Laurens namelijk haute couture in licentie. Voor flinke bedragen kocht hij de ontwerpen van beroemde modehuizen, maakte de jurken met de hand na met bijzondere stoffen en verkocht ze aan zijn klanten.

Voor de 56-jarige Carla is het even slikken wanneer ze haar sollicitatiegesprek gaat voeren bij hippe muziekzender XITE in Amsterdam. Na het overlijden van haar echtgenoot is ze even uit de running geweest, maar met veel overgave grijpt ze de kans om op deze energieke stageplek aan de slag te gaan. Het fungeren als spin in het web ligt haar wel, hoewel dat niet altijd even makkelijk is als de gemiddelde leeftijd in deze internationale onderneming niet boven de 28 jaar uitkomt.

Senior Stagiair (6 afleveringen)
Vanaf woensdag 6 september
Aflevering 1 om 22.20 uur op NPO 1
Daarna om 22.10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl | #SeniorStagiair