Hilversum,
06
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

2Doc: Retour Hemel 26-1-2015

Hilversum, 17 december 2014 - Retour Hemel is een indringende documentaire over de zoektocht van kankerpatiënt Mark Bos naar genezing, nadat de artsen hem vertellen dat dit niet meer mogelijk is. Hij krijgt op 46-jarige leeftijd de diagnose prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten. Van deze zoektocht maakte Bos een documentaire, die te zien is om 20.25 uur op 26 januari 2015 bij MAX op NPO 2

Zelden zal het leven en de strijd van een kankerpatiënt zo compleet zijn gefilmd, omdat Mark zowel de cameraman is als lijdend voorwerp bij zijn niet aflatende zoektocht om toch nog helemaal te genezen.

We zijn getuige van artsen en alternatieve genezers die hem soms beloftes doen die ze niet kunnen waarmaken, hij krijgt een operatie die hijzelf achteraf bestempeld als zijn grootste vergissing, hij maakt beelden van verschillende alternatieve therapieën die hij volgt en neemt de camera mee bij reizen waarbij hij zich sportief en met extreme kou uitdaagt.

Mark Bos geeft een weinig verhullende kijk in zijn privéleven, waarbij hij zichzelf niet spaart met het laten zien van de emoties die bij de strijd van een ongeneeslijk zieke horen. Uiteindelijk brengt zijn zoektocht naar genezing hem samen met 'Iceman' Wim Hof naar de 6000 hoge Kilimanjaro, die hij slechts gekleed in korte broek en met schoenen probeert te bedwingen.

MAX 2Doc: Retour Hemel
Ma 26 januari 2015
Om 20.25 uur op NPO 2

www.omroepmax.nl/2doc

Twitter: #retourhemel
Facebook: facebook.nl/omroepmax