Hilversum,
15
november
2016
|
14:08
Europe/Amsterdam

Spoedeisende hulp-artsen bezorgd om toenemend aantal dronken ouderen

Meer dan de helft van de spoedeisende hulp-artsen maakt zich zorgen over het toenemend aantal ouderen dat onder invloed van alcohol op de eerste hulp terechtkomt met een botbreuk. Zestig procent van de ondervraagde artsen maakt mee dat ouderen ‘stomdronken binnenkomen op de spoedeisende hulp’. De resultaten komen uit een peiling die Omroep MAX in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Spoed Eisende Hulp Artsen (NVSEH) onder deze artsen heeft gehouden. De resultaten zijn vanavond om 18.30 uur op NPO 2 in Hallo Nederland te zien.

Bijna negentig procent van de spoedeisende hulp-artsen krijgt te maken met ouderen die onder invloed van alcohol op de eerste hulp terechtkomen. De meerderheid noemt het ‘opvallend’ veel. Driekwart van de artsen signaleert dat ouderen onder invloed iets breken.

In de helft van de gevallen waarbij alcohol in het spel is, gaat het om de leeftijdsgroep tussen de 55 en 65 jaar oud. Bij mensen tussen de 65 en 80 jaar komt het minder voor en bij mensen ouder dan 80 jaar komt dit vrijwel niet voor. Alle resultaten van het onderzoek zijn te vinden in het bijgevoegde bestand.